Rom for lek

Senter for IKT i utdanningens Rom for lek flytter for tredje året på rad til NKUL. Vi har med utstyr som passer for alle trinn. Kom innom og prøv dataspill, droner, 3D-printer, Virtual Reality og diverse utstyr for programmering og robotbygging. Elever og lærere er til stede som eksperter og instruktører. Ingen forhåndspåmelding.

Rom for lek (R92) er åpent:
 
onsdag: kl. 11:30 – 14:30
torsdag: kl. 10.00-16.15
fredag: kl. 09.00 – 12.00

Tematiske workshoper foregår vegg i vegg på oppsatte tidspunkter du finner under.

Program

Onsdag 10. mai

11:30 – 13:00

Prøv Virtual Reality

Virtual Reality er på vei inn i skolen, denne formiddagen kan du se hva slags faglige muligheter som finnes med blant annet kunst og håndverk (Google Tilt Brush) og geografi- og samfunnsfag (Google Earth).
HTC Vive, Playstation VR og VR-briller i papp er tilgjengelig for utprøving.

13:30 – 14:30

Kunst og kreativitet med Processing

Processing er et gratis verktøy som er utviklet for å minske avstanden mellom programmering og kunst.

6. trinn på Brundalen skole bruker Processing til å lage interaktive bilder, tegne-apper, spill, og andre kreative uttrykk. I denne workshopen viser elever og lærer Steffen Karlsen deg hvordan du kommer i gang.

Ta med egen datamaskin, eller lån en av IKT-senteret.

 

Torsdag 11. mai

10:30 – 12:00

3D-design med Onshape

Onshape er et nettbasert verktøy for profesjonell 3D-design. Elever fra Jakobsli skole bruker en gratis versjon av Onshape i kunst og håndverk, samfunnsfag og naturfag.

I denne workshopen viser elever fra 6. trinn og lærer Anders Trøan deg hvordan du kommer i gang.

Ta med egen datamaskin eller Chromebook, eller lån datamaskin av IKT-senteret

12:30 – 14:00

Lag et spilleventyr med Bloxels

Bloxels er et spillutviklingsmiljø for barn der man lager spillbrettene og figurene sine fysisk med klosser, og deretter kan videreutvikle og spille det man har laget på nettbrett. På denne workshopen vil du lære hvordan du kombinerer digital kreativitet med historiefortelling, og kan bruke Bloxels Builder for å la barna planlegge og lage sitt eget spillbare eventyr. Vi vil gi tips om hvordan man kan bruke Bloxels til både små og store læringsopplegg.

Instruktører er førskolelærer Carmen Elizabeth Dalsaune og IKT-lærer Karl Arne Dalsaune. Begge er frivillige i Lær Kidsa Koding, og har tidligere holdt foredrag på bl.a. NKUL og SETT.

14:45 – 16:00

Prøv Virtual Reality

Lærerne Adrian Talleraas og Odin Nøsen deler sine erfaringer med VR i skolen, fra enkle VR-briller i papp til mer kostbare systemer.

HTC Vive, Playstation VR og papp-briller er tilgjengelig for utprøving.

 

Fredag 12. mai

09:30 – 12:00

Programmering av fysiske objekter med Micro:Bit

Micro:Bit er en liten mikrokontroller utviklet for å gjøre det enkelt å jobbe med programmering i skolen. Den kan enkelt brukes som ‘hjerne’ i prosjekter i både realfag og estetiske fag.

Vi konstruerer enkle roboter med Micro:Bit, kabler, servoer, papp og piperensere. Ønsker du å programmere en robot som vanner potteplanten ved behov, eller en som tar opp teposen fra koppen når teen er ferdig trukket? Her får du råd og tips til å leke og lære med Micro:Bit.

Du kan også prøve Micro:bit på skaperverkstedet under hele konferansen

 

Medieelever fra Nordahl Grieg vgs. lagde denne filmen fra Rom for lek i 2016.

bildet viser deltakere på rom for lek Foto: Vibeke G
I K T senteret logo