NKUL 2021
Informasjon til deltakere

Tid og sted

NKUL 2021 arrangeres som heldigital konferanse i dagene 5. – 7. mai.

Som deltaker vil du kunne følge sesjonene «live» og delta interaktivt, men du vil også i perioden fram til 1. august ha eksklusiv tilgang til opptakene fra konferansen.


Pris og påmelding

Det er vesentlig billigere å delta på årets konferanse enn det normalt sett er å delta på NKUL.

 • Ordinær deltakeravgift er kun kr. 1000,- (t.o.m. 14. april, deretter kr. 1500,-)
 • Vi selger dagspass for kr. 500,- (t.o.m. 14. april, deretter kr. 750,-)
 • Skoler som melder på grupper på fem eller flere deltakere får rabatterte priser.
 • Skoleelever, lærlinger, studenter, pensjonister og NTNU-ansatte får rabattert pris (kr. 500,-)

Les mer om prisene og finn lenke til påmelding her.


Tekniske og praktiske anbefalinger

For å få mest mulig igjen for din deltakelse på konferansen kan det være smart å rigge seg til på forhånd. Følgende punkter er våre anbefalinger:

 • God internettilkobling
  Dersom du har lav båndbredde vil du kunne oppleve at lyd og video hakker under sesjonene. Det kan også være en fordel å ha en kablet internettilkobling. Du kan sjekke din hastighet på nettfart.no NB! Hvis du vil sjekke en kablet tilkobling, pass på at du har skrudd av trådløst internett.
 • Bruk Google Chrome eller Microsoft Edge
  Konferanseportalen fungerer best i Google Chrome, Microsoft Edge eller en av de andre nettleserne som baserer seg på chromium (åpen kildekode).
 • Skjerm deg selv – du er på konferanse!
  Med digital konferanse er det lett å overvurdere sin egen evne til å «multi taske». Men hvis du har muligheten til det, sett av disse dagene til konferansen og signaliser det tydelig til dine omgivelser. Tenk på deg selv som bortreist og fokuser fullt ut på å være til stede på NKUL. Og husk at om du bare kan skjerme deg selv i perioder er det likevel bedre enn ikke skjerme deg i det hele tatt.
 • Sikre god lyd
  Å skjerme seg innebærer også å skjerme seg mot støy. Hvis du ikke har mulighet til å sitte på et eget rom kan et godt, støyisolerende hodesett være et godt alternativ. Bruk i så fall helst ett som er behagelig å ha på seg over tid, eller ha to ulike typer hodesett du kan variere mellom.
 • Husk at du også bør synes og høres godt (hvis du skal synes og høres)
  I noen interaktive sesjoner og utstillerseminarer, i møter med utstillere eller i mingling med andre deltakere vil du få anledning til å skru på ditt eget webkamera og snakke i din egen mikrofon. Da kan det være fint at du i tillegg til å ha testa at utstyret virker, har tenkt litt på ting som at du har god belysning, grei kameravinkel, ryddig bakgrunn og ikke for mye bakgrunnsstøy der du sitter.

Program

NKUL byr som vanglig på et stort og variert program der du bl.a. vil finne

 • inspirerende keynote-foredrag
 • utstillerseminarer med de ferskeste nyhetene fra våre partnere
 • interaktive sesjoner der du kan delta i diskusjoner om noen av de sentrale utfordringene sektoren står ovenfor
 • praktisk rettede foredrag breddfulle av tips du kan ta i bruk i ditt eget klasserom

Vi vet at det er utfordrende å holde konsentrasjonen oppe på digitale arrangementer og derfor varer ikke programpostene mer enn 20 eller 30 minutter (les mer om det under «Sesjonsformater»). Unntaket her er keynote-foredragene som har noe lenger varighet.

Vi har også lagt inn rikelig med pausetid slik at du både kan rekke litt skjermfri og finne tid til å besøke utstillingen eller hilse på andre deltakere.

Du finner programmet for NKUL 2021 her


Sesjonsformater

I årets program vil du finne følgende fem typer sesjoner:

Keynote-foredrag

Keynote-foredragene er plenumssesjoner og årets hovedinnledere er:

 • Michael Fullan (onsdag 5. mai kl. 15:10 – 16:25)
 • Anna Tebelius Bodin (torsdag 6. mai kl. 10:00 – 10:40
 • Elisabeth Staksrud (fredag 7. mai kl. 13:20 – 14:05)

Les mer om årets hovedinnledere og deres foredrag her

Foredrag

Foredrag har en varighet på 20 minutter. De ligner det man gjerne tenker på som et typisk foredrag, med eller uten visuell presentasjon, og hvor interaktiviteten gjerne ikke strekker seg lenger enn en evt. runde med spørsmål og svar

Interaktive sesjoner

Interaktive sesjoner har en varighet på inntil 30 minutter og disse skiller seg fra foredrag ved at publikums aktive deltakelse er et sentralt element.

Omvendte konferanseinnlegg

Omvendte konferanseinnlegg har en varighet på inntil 30 minutter og her er det et premiss at deltakerne i forkant har forberedt seg ved å se og reflektere over en film og evt. supplerende ressurser som er tilgjengeliggjort i god tid før konferansen

Se hvilke sesjoner som er omvendte konferanseinnlegg samt hva de krever av forberedelser her

Utstillerseminarer

Utstillerseminarer har en varighet på inntil 30 minutter og er ikke en del av det kuraterte programmet på NKUL, men er programposter disponert av våre samarbeidspartnere.


Møt våre samarbeidspartnere

NKUL har som vanlig med seg et sterkt lag av samarbeidspartnere, med våre medarrangører i Utdanningsdirektoratet og Statped i spissen.

Du vil høre fra våre partnere gjennom deres utstillerseminarer der de presenterer sine ferskeste nyheter, men du finner dem også på vår digitale utstilling (se punktet om digital utstilling under).

Les mer om våre samarbeidspartnere her


NKULs digitale konferanseportal

Som deltaker på NKUL vil du ha tilgang på vår digitale konferanseportal. Du vil motta e-post med innloggingslenke kort tid før konferansen. Dersom du ikke mottar dette, ta kontakt med oss på epost nkul@videre.ntnu.no

I konferanseportalen finner du blant annet følgende funksjonalitet og muligheter:

 • Programside
  Programmet er organisert i en oversiktelig tidslinje, med én fane for hver dag. En rød strek viser til enhver tid hvor vi befinner oss i tidslinja. Klikk på en sesjon for å få opp informasjon om sesjonen og foredragsholderne. Klikk på knappen «Delta» for å delta i sesjonen
 • Deltakeroversikt
  I deltakeroversikten finner du en søkbar og filtrerbar oversikt over andre konferansedeltakerne og utstillerne. Her kan du invitere til å knytte kontakt, sende meldinger, chatte og gjøre videoanrop. Du kan også avtale fremtidige møter med dine kontakter og møtene vil da innordne seg kronologisk i din tidslinje.
 • Digital utstilling
  På den digitale utstillingen kan du, når som helst, besøke utstillerplassene til vre samarbeidspartnere og kikke på det de har gjort tilgjengelig av ressurser der. Når utstilling er oppført som egen post i programmet, vil utstillerplassene også være bemannet og du kan chatte med, eller be om videomøter med, utstillerrepresentanter som står klare til å slå av en prat med deg.
 • Minglerom
  I flere av pausene vil det være mulig å treffe andre konferansedeltakere i NKULs minglerom på plattformen wonder.me. Her kan alt fra 2 til 15 personer samles i grupper som automatisk kobles sammen i videosamtaler og den enkelte kan bevege seg fritt omrking i minglerommet og gå inn og ut av samtaler. En egen deltagerliste gir deg oversikt over hvem som er i rommet og hvor de befinner seg. NB! Wonder.me er ikke en del av konferanseplattform men er kolbet opp via lenke. Man behøver imidlertid ikke å registrere seg for å delta i minglerommet.
 • Vinn flotte premier
  Ulike aktiviteter du foretar deg i konferanseportalen, som f.eks. å knytte en kontakt eller å besøke en utstiller på stand, belønnes med poeng. På tampen av hver konferansedag vil vi trekke vinnere av flotte premier, og dine vinnersjanseer vil avhenge av hvor mange poeng du har samlet.
 • Teknisk hjelp
  Vi har et teknisk apparat som står klar for å hjelpe deg dersom du opplever tekniske problemer. Trykk ganske enkelt på knappen «Live support» og skriv hva det gjelder og du vil bli fulgt opp.

Bli med på omvisning i portalen!