NKUL 2023
Hovedinnledere

Åpningsplenum

Onsdag 10. mai kl. 10:00–11:30

Velkommen og åpning

Ny digitaliseringsstrategi
Statssekretær Sindre Lysø

Hovedinnleder:

Inga Strümke
NTNU

Portrettbilde av Inga StrümkeInga har forsket på bruk av maskinlæring i partikkelfysikk, og jobbet med kunstig intelligens siden hun avsluttet doktorgraden. Gjennom forskningen innså hun hvor utrolig bra, eller potensielt utrolig dårlig, kunstig intelligente løsninger kan fungere, avhengig av bruk og tolkning.

Hun har diskutert relativitetsteori, gravitasjonsbølger, kvantefysikk, statistisk modellering og kunstig intelligens i ulike medier, engasjert seg sterkt i den nasjonale AI-debatten, har erfaring som keynote speaker internasjonalt og har holdt TEDx-foredrag om kunstig intelligens. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum.

Inga er forsker ved Norwegian Open AI Lab på NTNU, og har en bistilling som forsker hos SimulaMet. Hun har tidligere jobbet med ansvarlig AI og algoritmerevisjon i PwC, mottok UiB sin formidlingspris i 2019, ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020, og til en av Norges kvinnelige forbilder innen kunstig intelligens. Hun er en internasjonal foredragsholder, var podcast-vert for Norsk råd for digital etikk and har laget flere videokurs om kunstig intelligens.

Les mer om Inga Strümke

Plenum 2

Tittel på foredraget kommer

Onsdag 10. mai kl. 15:30–16:30

Hovedinnleder:

Anna Tebelius Bodin

Portrettbilde av Anna BodinAnna Tebelius Bodin er pedagog, foredragsholder og forfatter med fokus på psykologien bak kommunikasjon, ledelse og læring. Hun gjør komplekse teorier om hjernen til praktisk hjelp i hverdagen. Anna har bistått forskning under studiene i psykologi ved Harvard University og har siden undervist, skrevet bøker og holdt over 1200 forelesninger i Sverige og i utlandet.

Innlegg:

Ved å forstå hjernen vår bedre, kan vi bedre forstå hvordan vi påvirker andre. I dette foredraget får du verktøy for å berøre, motivere og lede læring. Det handler om å gjøre hjernens kjemi til noe så konkret at det styrer den pedagogiske ledelsen. Den er hverdagslig, konkret og fokuserer på detaljene som utgjør en forskjell i undervisningen. Hva skal til for å skape selvtillit til å lede? Hvordan motiveres elevene til å lære? Hva er viktige elementer i undervisningen for å forankre minner? Hvordan bygger læreren engasjement? Hvorfor er motivasjon et så misforstått fenomen og hva er det egentlig?

Velkommen til en pedagogisk samling om hvordan vi skaper energi, trygghet og kunnskapsutvikling for elevene våre.

Plenum 3

Skolen 3.0: Skolen finnes, så hva gjør vi med den

Torsdag 11. mai kl. 09:00–10:00

Hovedinnleder:

Simen Spurkland
Hennummarka skole, Lier kommune

Portrettbilde av Simen SpurklandSimen Spurkland jobber ved Hennummarka skole i Lier, der han underviser i matematikk, musikk og samfunnsfag. Siden 2013 har Simen undervist i klasserom med 1:1 iPads. Ved siden av jobben som lærer holder Simen kurs og foredrag om digital didaktikk, matematikkdidaktikk og om det å være en profesjonell lærer.

Innlegg:

Post-fagfornyelsen, post-pandemi, post-rekordlang streik – folk har kanskje innsett at læreren er viktig, hva gjør vi med det momentet?
Det menes mye om norsk skole, det føles mye om norsk skole, man vil mye med norsk skole. På papiret har vi et skolesystem vi skal være stolte av, men de negative anekdotene må ha en opprinnelse vi skal ta på alvor.

Hva er vanskelig, og hvorfor er det så vanskelig?

Et foredrag om potensialet i skjæringspunktet mellom metodefrihet, et humant skolesystem og folks forventninger.

Om skoleutvikling, digital didaktikk og læreres profesjonalitet.

Avslutningsplenum

Tittel på foredraget kommer

Fredag 12. mai kl. 12:00–13:00

Hovedinnleder:

Roar Thon
NSM

Portrettbilde av Roar ThonRoar Thon er Fagdirektør sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) hvor han har vært ansatt siden 2003. Han har tjenestebakgrunn fra Forsvaret og politiet.

Han arbeider i dag med hvordan mennesker bruker teknologi og hvordan dette påvirker sikkerheten i samfunnet, hos virksomheter og for enkeltmennesker.

Roar er en prisbelønnet foredragsholder. Med over 1400 foredrag om sikkerhet i NSMs tjeneste er han sannsynligvis en av landets mest etterspurte foredragsholdere.