Om NKULs digitale konferanseportal

Overblikk over NKULs digitale konferanseportal

Som deltaker på digitale NKUL-arrangementer vil du ha tilgang på vår digitale konferanseportal. Du vil motta e-post med innloggingslenke kort tid før arrangementet. Dersom du ikke mottar dette, ta kontakt med oss på epost nkul@videre.ntnu.no

I konferanseportalen finner du blant annet følgende funksjonalitet og muligheter:

 • Programside
  Programmet er organisert i en oversiktelig tidslinje, med én fane for hver dag. En rød strek viser til enhver tid hvor vi befinner oss i tidslinja. Klikk på en sesjon for å få opp informasjon om sesjonen og foredragsholderne. Klikk på knappen «Delta» for å delta i sesjonen
 • Deltakeroversikt
  I deltakeroversikten finner du en søkbar og filtrerbar oversikt over andre konferansedeltakerne og utstillerne. Her kan du invitere til å knytte kontakt, sende meldinger, chatte og gjøre videoanrop. Du kan også avtale fremtidige møter med dine kontakter og møtene vil da innordne seg kronologisk i din tidslinje.
 • Digital utstilling
  På den digitale utstillingen kan du, når som helst, besøke utstillerplassene til våre samarbeidspartnere og kikke på det de har gjort tilgjengelig av ressurser der. Utstillerplassene vil også kunne være bemannet og da har du muligheten til å chatte med, eller be om videomøter med, utstillerrepresentanter som står klare til å slå av en prat med deg.
 • Minglerom
  I noen pauser vil det være lagt opp til mingling på plattformen wonder.me og da er lenke dit gjort tilgjengelig i portalen. I minglerommet kan alt fra 2 til 15 personer samles i grupper som automatisk kobles sammen i videosamtaler. Den enkelte kan bevege seg fritt omrking og gå inn og ut av samtaler. En egen deltagerliste gir deg oversikt over hvem som er i rommet og hvor de befinner seg. NB! Wonder.me er ikke en del av konferanseplattformen, men merk at du likevel ikke trenger å registrere deg på nytt for å delta i minglerommet.
 • Teknisk hjelp
  Vi har et teknisk apparat som står klar for å hjelpe deg dersom du opplever tekniske problemer. Trykk ganske enkelt på knappen «Live support» og skriv hva det gjelder og du vil bli fulgt opp.

Bli med på omvisning i portalen!

Denne filmen ble laget i forkant av NKUL 2021 og viser konferanseportalen slik den så ut på det tidspunktet. Den vil kunne se litt annerledes ut til neste arrangement, men det meste vil likevel være gjenkjennelig.

Tekniske og praktiske anbefalinger

For å få mest mulig igjen for din deltakelse på digitale arrangementer kan det være smart å rigge seg til på forhånd. Vi anbefaler at du tenker over følgende:

 • God internettilkobling
  Dersom du har lav båndbredde vil du kunne oppleve at lyd og video hakker under sesjonene. Det kan også være en fordel å ha en kablet internettilkobling. Du kan sjekke din hastighet på nettfart.no NB! Hvis du vil sjekke en kablet tilkobling, pass på at du har skrudd av trådløst internett.
 • Bruk Google Chrome eller Microsoft Edge
  Konferanseportalen fungerer best i Google Chrome, Microsoft Edge eller en av de andre nettleserne som baserer seg på chromium (åpen kildekode).
 • Skjerm deg selv – du er på konferanse!
  Med digitale arrangementer er det lett å overvurdere sin egen evne til å «multitaske». Men hvis du har muligheten til det, sett av disse timene til arrangementet og signaliser det til dine omgivelser. Tenk på deg selv som bortreist!
 • Sikre god lyd
  Å skjerme seg innebærer også å skjerme seg mot støy. Hvis du ikke har mulighet til å sitte på et eget rom kan et godt, støyisolerende hodesett være et flott alternativ. 
 • Husk at du også bør synes og høres godt (hvis du skal synes og høres)
  I noen interaktive sesjoner og utstillerseminarer, i møter med utstillere eller i mingling med andre deltakere vil du få anledning til å skru på ditt eget webkamera og snakke i din egen mikrofon. Da kan det være fint at du i tillegg til å ha testa at utstyret virker, har tenkt litt på ting som at du har god belysning, grei kameravinkel, ryddig bakgrunn og ikke for mye bakgrunnsstøy der du sitter.