NKUL@home
Utstillerseminarer

Programmet er foreløpig, endringer kan forekomme.

Utstillerseminar 1

Onsdag 6. mai kl. 11:00 – 11:30


U1A: Creaza

Creaza presenterer nye komplette læremidler

Creaza presenterer nye læremidler for grunnskolen og VGS. Til fagfornyelsen har Creaza utviklet komplette, heldigitale læremidler klare til bruk i klasserommet. Læremidlene er temabaserte, dynamiske og aktuelle, og legger opp til at elevene skal være utforskende, samhandlende og kreative produsenter. På seminaret vil vi presentere læremidlene, og vise hvordan de fungerer i klasserommet, for økt motivasjon, tilpasning og mestring.Læremidlene vi vil presentere: Creaza samfunn 1-4, Creaza samfunn 8-10 og samfunnskunnskap på VGS, og Creaza engelsk: engelsk for 5-10 trinn, og begynneropplæring i engelsk for 5-10 trinn og VGS.

Vibeke Omberg & Kristin Hop


U1B: Visma

Sikker saksbehandling i grunnskolen & Elevoppfølging i Visma InSchool for videregående

I dette seminaret tar vi for oss to ulike tema. Først vil vi introdusere en ny løsning for sikker saksbehandling av sensitiv karakter i grunnskolen. Videre vil vi introdusere hvordan vi løser «elevoppfølging» i Visma InSchool for elever i videregående.

Ellen M. Sæthereng & Inger Marie Kopperud

Utstillerseminar 2

Onsdag 6. mai kl. 13:00 – 13:30


U2A: Microsoft

Microsoft logo

Oppretthold det digitale engasjementet med Teams

Bli med og se hvordan man kan fortsette å jobbe i digitale arenaer også etter at skolene åpner! Vi vil gjennomgå ulike digitale opplegg med interaktive tilbakemeldinger i Teams og Office 365. I tillegg ser vi nærmere på noen av de nye funksjonene som har kommet den siste tiden og noe av det som er på vei!

Spartaco Lyche Falchi


U2B: Lingit

Lingit logo

Skriv mer feil, opplev større mestring!

Det er viktig for elever og lærere at eleven får vist hva de kan.Dyslektikere er skikkelig gode på å skrive feil. Nå denne styrken kombineres med systematiske arbeidsmåter, opplever vi i å høre om foreldre, lærere og ikke minst elever fortelle om resultater vi knapt trodde var mulig:

  • bedre selvtillit
  • større engasjement
  • mer deltakelse i timene
  • bedre og lengre tekster

Slike resultater gjør at elevene i mye større grad får vist hva de kan. Er du nysgjerrig på dette? Kom på vår sesjon og få demonstrert hvorfor vi sier at vår programvare er spesialutviklet for elever med dysleksi!

Sverre Andreas Holbye

Utstillerseminar 3

Torsdag 7. mai kl. 11:00 – 11:30


U3A: Campus Inkrement

Campus Inkrement logo

Vurder Campus Matte – læreverk klart for fagfornyelsen

Lurer du på hvordan du skal oppnå dybdelæring i matematikk, undervise i programmering og jobbe tverrfaglig med de nye læreplanene til høsten? La oss vise deg hvordan vi har løst dette i læreverket Campus Matte.Campus Matte er et komplett læreverk som inneholder både teori, oppgaver, prøver og aktiviteter til klasserommet. Læreverket er utviklet for fagfornyelsen til alle trinn. Allerede nå er 5.-13. trinn klart til bruk, mens 1.-4. kan brukes fra august.Flere hundre norske skoler er allerede i gang. Få det du trenger for å lykkes med de nye læreplanmålene, programmering, dybdelæring og tverrfaglighet.Godkjent av Den teknologiske skolesekken.

Karianne Hartviksen & Serhat Budak


U3B: Interactive Norway


Bli med i en online undervisningstime der vi demonstrerer mulighetene for utforskende og engasjerende undervisning med SMART Board!

I dette webinaret utfordrer vi den tradisjonelle bruken av SMART Board og SMART Notebook, og viser hvordan løsningen kan fungere som et samlende undervisningsverktøy for lærere og elever, både i og utenfor i klasserommet. Vi tar dere med inn i SMART Learning suite Online, der samhandlingen med iPad, Chromebooks og PC gir mulighet for mer inkluderende og variert undervisning samt skaper en god klassestruktur. Seminaret passer for lærere og skoleledere som ønsker å vite mer om SMART Board i klasseromsundervisning, i tillegg til fjernundervisning.

Trude Wang Tørvik & Kristina Rummelhof

Utstillerseminar 4

Torsdag 7. mai kl. 13:00 – 13:30


U4A: Atea

Atea logo
Personvern i klasserommet – praktisk rettet kurs for lærere

Personvern i klasserommet blir stadig mer aktuelt ettersom hverdagen blir mer digital. Hva skjer med elevenes data som behandles i apper, i skyen eller på de digitale enhetene deres? Hvilke feil er mest vanlig, og hvordan forebygger vi dem? Lærere og skoleledere melder om behov for mer kompetanse innen personvern og sikkerhet. Hvordan får vi til god bruk av læringsteknologi og samtidig styrking av elevenes personvern? Du får konkrete tips om dette som du kan bruke i hverdagen etterpå. Vi har med oss Christian Sørbye Larsen, spesialrådgiver innen skole og digitalisering, og Snorre Duun, Systemforvalter, begge fra Bærum kommune. De vil dele av sine erfaringer på dette området. Bli med på et praktisk rettet webinar for lærere, ledere og andre interesserte!

Tina Nordgarden, Anne Cecilie Thiedemansen Bjørvik, Christian Sørbye Larsen & Snorre Duun


U4B: KF

KF - Kommuneforlaget logo
Har vi glemt de grunnleggende ferdighetene?

Nye læreplaner betyr ikke at prinsippet om de grunnleggende ferdighetene forsvinner. Fagfornyelsens overordnede del understreker fortsatt at «de grunnleggende ferdighetene hører hjemme i alle fag» (udir.no). Som lærere og pedagoger, vet vi i KF at skolehverdagen ikke alltid gjør det enkelt å trene disse ferdighetene. Derfor ønsker vi å vise deg tre helt nye, pedagogisk forankrede verktøy som gir deg det du trenger for at elevene dine både leser, skriver og regner, uansett hvilket fag som står på agendaen.

Hanne Karlsen, Torgeir Berg & Marte Fjeld

Utstillerseminar 5

Fredag 8. mai kl. 11:00 – 11:30


U5A: Kikora

kikora logo med matta maraton 2020
Velkommen til nye Kikora og siste nytt fra MatteMaraton 2020!

Fra skolestart høsten 2020 vil Kikora være et nytt og komplett læremiddel i matematikk for hele grunnskolen og den videregående skolen. Bli med på vår presentasjon og se hvordan ulike matematiske emner innledes med introduksjoner hvor elevene selv utforsker og avdekker sin egen forståelse. Gjennom øvingsrekker og bruk av «digitale konkreter», gjør-det-selv eksperimenter og diskusjon, gjør vi matematikken mer visuell for elevene. Vi kaller det aktiverende læring.I dagens Kikora er løpende tilbakemelding viktig. Dette tar vi med videre når vi utvider Kikora Trening til å bli et nytt adaptivt treningsstudio, samt en ny modul for læreren, Kikora Innsikt. Og vi har mere nytt å vise fram, bl.a. Problemløserskolen og Kikora programmering.Som vi pleier under NKUL så gir Kikora siste nytt fra MatteMaraton – Norges største skolekonkurranse i matematikk. Vi trekker fram skoler og kommuner der aktiviteten er ekstra stor og henter om mulig også stemningsrapporter derfra. MatteMaraton kårer vinnere basert på at elevene fullfører på sitt nivå og sitt tempo, enten alene eller sammen. Bli med inn i MatteMaraton-bonanzaen og ta del i elevenes entusiasme!

Tommy Nordby


U5B: Cappelen Damm Undervisning

Cappelen Damm logo
Skolen fra Cappelen Damm (1-10.trinn)

Bli med på innsiden av Skolen fra Cappelen Damm og se hvordan vi går fagfornyelsen i møte. Med helt nytt og aktuelt innhold utviklet til nye læreplaner, får du en verktøykasse med muligheter til å planlegge, tilpasse, gjennomføre og vurdere undervisningen i en og samme tjeneste. Se hvordan verktøyene fungerer i praksis og bli inspirert av innholdet i oppgavene, læringsstiene og det omfangsrike biblioteket vårt. Vi viser også gode eksempler på hvordan du kan ta de tverrfaglige temaene inn i klasserommet. Med Skolen fra Cappelen Damm er det læreren som velger relevant innhold for sine elever, og vi viser deg hvordan.

Dag Petter Breivik & Kjetil Ødegårdstuen

Utstillerseminar 6

Fredag 8. mai kl. 13:00 – 13:30


U6A: Aschehoug

Aschehoug Univers – ditt nye læringsunivers

Ingenting kan erstatte en lærer! Det vi som innholdsleverandør kan bidra med, er å gjøre jobben din i klasserommet enklest mulig. Bruk våre strukturerte læringsløp, eller sett sammen dine egne favoritter som du kan dele med elevene dine. Vår fleksible betalingsmodell gir valgfrihet, enten du vil ha digitalt og bok i kombinasjon eller er heldigital. Logg deg inn på www.Aunivers.no og prøv det nå (1.-10.trinn)!

Katrine Ajer


U6B: Online Partner AS

online partner - chromex logoer

Gjenbruk dine eldre PC maskiner, gjør dem bedre og raskere med CloudReady. Få mulighet til å gjennomføre en sikker eksamen med hjelp av ChromEx.

Forleng livet på dine eldre forbrukte datamaskiner. Med hjelp av Cloudready kan du gjøre om dina Windowsmaskiner til ChromOS og kan da bruke dem under en lang tid framover. Når de er endret til ChromeOS går de at managere i en Google-domene, akkurat som en Chromebook.Dine eldre datamaskiner blir igjen raske, får mye bedre batteritid og blir igjen fantastiske elevmaskiner med god sikkerhet.Vi kommer også å prate om hvordan dere kan bruke Online Partners program for eksamenoppgave; ChromEx. Med hjelp av ChromEx slipper dere gjøre noen ekstra innstillinger i nettverket og får enda mye høyere sikkerhet.

  • Sett opp din hvitliste direkte i ChromEx istedenfor å bruke brandväggen for å blokkere alle andre webbsider.
  • La elevene få tilgang til alle sine dokument i Google Drive utan muligheten til å chatte eller dela sina dokument. Bruk Plugin så som IntoWords mf.
  • Administratorer kan gjøre alt jobb i en mall istedenfor at lærere behøver administrere dette.
  • Skriv prøven i ChromEx som er en garantert sikker prøve miljø.

Velkommen

Henning Knudsen & Daniel Johansson
Online Partner

Alexandra Ahtiainen
Google

Utstillerseminar 7

Fredag 8. mai kl. 13:30 – 14:10 | 14:00 – 14:30


NB! Merk tiden 13:30 – 14:10

U7A: Aschehoug


Aktivt klasserom

I vårt læringsunivers får du tilgang til «Aktivt klasserom» i alle fag på ungdoms- og videregåendeskole. «Aktivt klasserom» viser deg hvordan du kan bruke aktiviteter og øvelser for en mer aktiviserende undervisning, bedre undervisningskvalitet og høyere læringsutbytte. Her finner du forslag til aktiviteter med instruksjonsfilmer, maler og ferdige fageksempler. Aktivitetene kan du enkelt tilpasse din undervisning (8.-13.trinn).

Marianne Eik


NB! Merk tiden 14:00 – 14:30

U7B: NTNU VIDERE


Lær hvordan du kan anvende programmering i dine fag. Fleksibelt og pedagogisk tilrettelagt programmeringskurs for lærere

Programmering 8 – 13. trinn er et 100% nettbasert utdanningstilbud levert fra IDI som består av to enkeltstående moduler. Det har som mål å gi lærerne kompetanse, interesse og engasjement for programmering. Kurset er tilrettelagt for undervisningsbehovet i skolen, og det legges vekt på at lærerne skal kunne bruke programmering til å øke fagforståelsen. Kurset er fleksibelt og individuelt tilpasset slik at lærere med forskjellig kunnskapsnivå kan ha nytte av det. Fleksibiliteten i kurset gjør at også lærere som underviser lavere trinn eller er uten programmeringsbakgrunn, kan ha nytte av tilbudet.

Skolelaboratoriet (SL) samarbeider med IDI for å tilby et helhetlig tilbud i programmering. I tillegg til de to modulene fra IDI, tilbyr SL praktisk rettede kurs der lærere samles og får veiledning i å gjennomføre undervisningsopplegg der programmering brukes for å løse praktisk rettete oppgaver i naturfag eller matematikk. SL vil også bruke deler av dette i sin videreutdanning for lærere 8-13 i naturfag og i et tilsvarende tilbud til yrkesfaglærere som utarbeides i samarbeid med Institutt for elektroniske systemer og Institutt for lærerutdanning.

Videreutdanningskurset for yrkesfaglærere (15 stp.), er samlingsbasert (3×3 dager) og vil tilbys første gang våren 2021. Det er i første rekke myntet på lærere på EL, BA og TIP og det vil legges stor vekt på å fagrette undervisningen gjennom relevante prosjekter der Internett of Things (IoT), bruk av WiFi og trådløs kommunikasjon vil være sentrale tema.

Majid Rouhani & Per-Odd Eggen
NTNU

Utstillerseminar 8

Fredag 8. mai kl. 14:30 – 15:00


U8A: Gyldendal

Gyldendal logo

Bli med inn i Skolestudio – og se hvordan Gyldendals nye digitale læringsmiljø tar form

Skolestudio er Gyldendals nye digitale læringsmiljø for 1. til 13. skoleår, laget i henhold til Fagfornyelsen og de nye læreplanene. Skolestudio er fleksibelt for deg som er lærer, innholdet er rikt og relevant og det er lett å tilpasse til ulike elever.

Denne våren er Skolestudiodøra åpen! Logg inn med feide og bruk Skolestudios innhold og funksjonalitet som del av undervisningen, enten du er tilbake i ditt rette element, klasserommet, eller du fortsatt underviser hjemmefra.

Webinaret inneholder også én stor overraskelse! Skolestudio rommer nemlig så mye mer…

Meld deg på og følg webinaret, så får du se.

Kristian Aa