NKUL 2023
Digital deltakelse

Hva får du som digital deltaker på NKUL?

NKUL 2023 er et hybrid arrangement. Det innebærer at vi i tillegg til den fysiske konferansen på NTNUs campus i Trondheim også legger tilrette for at du som ikke ønsker eller har anledning til å delta fysisk, kan delta digitalt. I løpet av de siste par årene har vi gjort oss gode erfaringer med digitale arrangementer – erfaringer som vil komme våre digitale deltakere til gode. (Merk at også fysiske deltakere har muligheten til å delta digitalt).

Som digital deltaker får du tilgang til vår digitale konferanseportal og et program som i hovedsak består av direktestrømmet innhold fra de tre største auditoriene som benyttes i konferansen. Med andre ord får du anledning til å følge det mest populære innholdet direkte, men du vil også ha tilgang til opptakene fram til 1. august 2023, forutsatt at foredragsholderne samtykker til at opptakene ligger ute.

I tillegg til konferanseprogrammet har du også tilgang til en digital utstilling og en rekke samhandlingsverktøy i konferanseportalen.

Hva koster det å delta digitalt?

Deltakeravgiften for digitale deltakere er kr. 1500,-. Se oversikt over ulike priskategorier her.

Overblikk over NKULs digitale konferanseportal

Som deltaker på digitale NKUL-arrangementer vil du ha tilgang på vår digitale konferanseportal. Du vil motta e-post med innloggingslenke kort tid før arrangementet. Dersom du ikke mottar dette, ta kontakt med oss på epost nkul@videre.ntnu.no

I konferanseportalen finner du blant annet følgende funksjonalitet og muligheter:

  • Programside
    Programmet er organisert i en oversiktelig tidslinje, med én fane for hver dag. En rød strek viser til enhver tid hvor vi befinner oss i tidslinja. Klikk på en sesjon for å få opp informasjon om sesjonen og foredragsholderne. Klikk på knappen «Delta» for å delta i sesjonen
  • Deltakeroversikt
    I deltakeroversikten finner du en søkbar og filtrerbar oversikt over andre konferansedeltakerne og utstillerne. Her kan du invitere til å knytte kontakt, sende meldinger, chatte og gjøre videoanrop. Du kan også avtale fremtidige møter med dine kontakter og møtene vil da innordne seg kronologisk i din tidslinje.
  • Digital utstilling
    På den digitale utstillingen kan du, når som helst, besøke utstillerplassene til våre samarbeidspartnere og kikke på det de har gjort tilgjengelig av ressurser der. Utstillerplassene vil også kunne være bemannet og da har du muligheten til å chatte med, eller be om videomøter med, utstillerrepresentanter som står klare til å slå av en prat med deg.
  • Teknisk hjelp
    Vi har et teknisk apparat som står klar for å hjelpe deg dersom du opplever tekniske problemer. Trykk ganske enkelt på knappen «Live support» og skriv hva det gjelder og du vil bli fulgt opp.

Bli med på omvisning i portalen!

Denne filmen ble laget i forkant av NKUL 2021 og viser konferanseportalen slik den så ut på det tidspunktet. Den vil se litt annerledes ut under årets NKUL , men det meste vil likevel være gjenkjennelig.

Tekniske og praktiske anbefalinger for deg som skal delta digitalt

For å få mest mulig igjen for din deltakelse på digitale arrangementer kan det være smart å rigge seg til på forhånd. Vi anbefaler at du tenker over følgende:

  • God internettilkobling
    Dersom du har lav båndbredde vil du kunne oppleve at lyd og video hakker under sesjonene. Det kan også være en fordel å ha en kablet internettilkobling. Du kan sjekke din hastighet på nettfart.no NB! Hvis du vil sjekke en kablet tilkobling, pass på at du har skrudd av trådløst internett.
  • Bruk Google Chrome eller Microsoft Edge
    Konferanseportalen fungerer best i Google Chrome, Microsoft Edge eller en av de andre nettleserne som baserer seg på chromium (åpen kildekode).
  • Skjerm deg selv – du er på konferanse!
    Med digitale arrangementer er det lett å overvurdere sin egen evne til å «multitaske». Men hvis du har muligheten til det, sett av disse timene til arrangementet og signaliser det til dine omgivelser. Tenk på deg selv som bortreist!
  • Sikre god lyd
    Å skjerme seg innebærer også å skjerme seg mot støy. Hvis du ikke har mulighet til å sitte på et eget rom kan et godt, støyisolerende hodesett være et flott alternativ. 
  • Husk at du også bør synes og høres godt (hvis du skal synes og høres)
    I noen interaktive sesjoner og utstillerseminarer, i møter med utstillere eller i mingling med andre deltakere vil du få anledning til å skru på ditt eget webkamera og snakke i din egen mikrofon. Da kan det være fint at du i tillegg til å ha testa at utstyret virker, har tenkt litt på ting som at du har god belysning, grei kameravinkel, ryddig bakgrunn og ikke for mye bakgrunnsstøy der du sitter.