NKUL 2024
Plenum

NB! Innhold fra 2024

Programmet for NKUL 2025 er ennå ikke publisert.

Åpningsplenum

Onsdag 29. mai 2024 kl. 10:00–11:30
Rom: R1 (med videooverføring til rom R5 & R7)

Velkommen til Trondheim

Ordfører Kent Ranum
Trondheim kommune

Det er ingen magi i maskinen

Morten Rosenkvist
Utdanningsdirektoratet
Digitale hjelpemidler kan være til stor nytte i skolen. Men disse hjelpemidlene skaper ikke økt trivsel og læring av seg selv. Digitale hjelpemidler krever også klok pedagogisk bruk.

Morten Rosenkvist er direktør i Utdanningsdirektoratet. Han har tidligere vært administrerende direktør i Lånekassen og ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet.

Musikalsk innslag

AI changes everything!

Donald Clark
Epic Group plc
AI is changing the very nature of work, it will also change what we learn, why we learn and how we learn. Donald will examine the research showing its impact on teaching ands learning, along with real examples of its use in institutions.

Donald Clark is a Learning Tech Entrepreneur, CEO, Author, Researcher, Blogger and Speaker. An expert in AI for Learning, he literally wrote the book on the subject. He has spent 38 years in delivering learning through technology.

Utdeling av årets Gulleplepris

Plenum 2

Onsdag 29. mai 2024 kl. 15:30–16:45
Rom: R1 (med videooverføring til rom R5 & R7)

Ett år med KI i Randabergskolen

Odin Nøsen
Randabergskolen

Elever og lærere har aktivt brukt KI i Randabergskolen siden april 2023. Vi har lært masse. Noe regnet vi med og noe har overrasket. Noe har vært tekniske ting og masse har handlet om pedagogikk. Og prosjektet tro, deler vi gjerne. Dette blir ikke et foredrag om hva språkmodeller er, men om det viktigste av det vi har lært og som vi tar med oss videre. (Hvis du trenger du noe å forske på, skal du også få et par tips til det også!)

Odin Nøsen bor i Stavanger og er til daglig rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. Han har tidligere vært IT-konsulent, lærer og skoleleder, og har bred praktisk erfaring med en rekke ulike IT-løsninger både i klasserommet og på serverrommet. Han er med i Spillpedagogene, medforfatter av boken «Spillpedagogikk» og har laget tjenesten «AI i Randabergskolen», som var det første tilbudet om bruk av språkmodeller for elever og lærere.

Plenum 3

Torsdag 30. mai 2024 kl. 09:00–10:00
Rom: R1 (med videooverføring til rom R5 & R7)

KI i skolen – Til nytte eller til ergelse?

Panelsamtale/debatt

Debattleder:
Arne Krokan
NTNU
Arne Krokan er en av Norges mest ettertraktede foredragsholdere innenfor digitalisering og teknologi. Arnes store prosjekt er å forstå mer av hvordan ny teknologi endrer samfunnet. Spesielt organisasjoner, deres forretningsmodeller og vilkår for verdiskaping.

Panel:
Morten Rosenkvist
Udir
Morten Rosenkvist er direktør i Utdanningsdirektoratet. Han er utdannet statsviter og har lang ledererfaring og god innsikt i offentlig forvaltning og kunnskapssektoren.

Inga Strümke
NTNU
Inga Strümke er fysiker og anerkjent formidler innen kunstig intelligens (KI). Hun har en solid akademisk bakgrunn, med en doktorgrad i fysikk, og har i de senere årene markert seg som en viktig stemme i debatten om kunstig intelligens. Hun ga i 2023 ut boken «Maskiner som tenker».

Sølve Kuraas Karlsen
Faktisk.no
Sølve Kuraas Karlsen er leder i Tenk. Han har jobbet med undervisning i 14 år.Over flere år har han utviklet og bidratt i prosjekter i skolen som skaper tverrfaglig læring og knytter skole og samfunn sammen.

Hans Kristian Strandli Vie
Charlottenlund vgs
Hans Kristian Strandli Vie er lektor i informasjonsteknologi og realfag ved Charlottenlund VGS. Han har stor interesse for muligheter og fallgruver rundt KI i skolen, samt bruken av programmering i ulike realfag.

Petter Lona
Elevorganiasasjonen
Petter Lona er leder i Elevorganisasjonen, og jobber for å gjøre skolehverdagen best mulig for elevene.

Kari Anne Nordgård
NTNU Skrivesenteret
Kari Anne Nordgård er Universitetslektor ved Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforsking,Hun har bakgrunn som lærer i videregående skole, og er mor til 2 barn i barneskolealder.

Mer informasjon kommer

Hilsen fra NKULs hovedsponsor

Les mer om vår hovedsponsor: Scandec Systemer AS

Avslutningsplenum

Fredag 31. mai kl. 12:00–13:15

Hvor vi kommer fra – og hvor vi er på vei

Eirik Newth tar et tilbakeblikk på 50 år med store endringer innen kommunikasjon og formidling, og hvordan erfaringene med disse kan hjelpe oss til å forstå bl.a. kunstig intelligens-bølgen som nå treffer oss.

Eirik Newth
Fremtidstenker

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, men har i mer enn 30 år jobbet frilans med formidling av vitenskap og teknologi. Han har utgitt 25 bøker som er oversatt til 21 språk, vært fast spaltist i VG og Aftenposten
og var blant de første i landet til å blogge, podkaste, kjøpe e-bøker og ta i bruk sosiale medier.

Siden 2005 har han mest fokusert på fremtidens muligheter og utfordringer, sett mot bakgrunn av
globale megatrender som befolkningsendring, klima og miljø og teknologiutvikling. Siden da har han holdt hundrevis av foredrag om dette temaet.