NKUL 2024
Plenum

Åpningsplenum

Onsdag 29. mai 2024 kl. 10:00–11:30

10:00 Åpning av NKUL 2024

Strindens promenadeorkester

10:10 Velkommen til Trondheim

Ordfører Kent Ranum
Trondheim kommune

10:30 Det er ingen magi i maskinen

Morten Rosenkvist
Utdanningsdirektoratet
Digitale hjelpemidler kan være til stor nytte i skolen. Men disse hjelpemidlene skaper ikke økt trivsel og læring av seg selv. Digitale hjelpemidler krever også klok pedagogisk bruk.

Morten Rosenkvist er direktør i Utdanningsdirektoratet. Han har tidligere vært administrerende direktør i Lånekassen og ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet.

11:00 Musikalsk innslag

Plenum 2

Onsdag 29. mai 2024 kl. 15:30–16:45

15:30 AI changes everything!

Donald Clark
Epic Group plc
AI is changing the very nature of work, it will also change what we learn, why we learn and how we learn. Donald will examine the research showing its impact on teaching ands learning, along with real examples of its use in institutions.

Donald Clark is a Learning Tech Entrepreneur, CEO, Author, Researcher, Blogger and Speaker. An expert in AI for Learning, he literally wrote the book on the subject. He has spent 38 years in delivering learning through technology.

16:00 Ett år med KI i Randabergskolen

Odin Nøsen
Randabergskolen

Elever og lærere har aktivt brukt KI i Randabergskolen siden april 2023. Vi har lært masse. Noe regnet vi med og noe har overrasket. Noe har vært tekniske ting og masse har handlet om pedagogikk. Og prosjektet tro, deler vi gjerne. Dette blir ikke et foredrag om hva språkmodeller er, men om det viktigste av det vi har lært og som vi tar med oss videre. (Hvis du trenger du noe å forske på, skal du også få et par tips til det også!)

Odin Nøsen bor i Stavanger og er til daglig rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. Han har tidligere vært IT-konsulent, lærer og skoleleder, og har bred praktisk erfaring med en rekke ulike IT-løsninger både i klasserommet og på serverrommet. Han er med i Spillpedagogene, medforfatter av boken «Spillpedagogikk» og har laget tjenesten «AI i Randabergskolen», som var det første tilbudet om bruk av språkmodeller for elever og lærere.

16:30 Hilsen fra NKULs hovedsponsor

Les mer om vår hovedsponsor: Scandec Systemer AS

Plenum 3

Torsdag 30. mai 2024 kl. 09:00–10:00
Rom: R1 (med videooverføring R5 & R7)

KI i skolen – Til nytte eller til ergelse?

Panelsamtale/debatt

Debattleder:
Arne Krokan
NTNU
Panel:
Morten Rosenkvist
Udir
Marte Blikstad-Balas
UiO
Sølve Kuraas Karlsen
Faktisk.no
Hans Kristian Strandli Vie
Charlottenlund vgs
Petter Lona
Elevorganiasasjonen
nn
FUG

Mer informasjon kommer

Hilsen fra NKULs hovedsponsor

Les mer om vår hovedsponsor: Scandec Systemer AS

Avslutningsplenum

Fredag 31. mai kl. 12:00–13:15

Tilbakeblikk med en sniktitt framover

Eirik Newth
Fremtidstenker

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, men har i mer enn 30 år jobbet frilans med formidling av vitenskap og teknologi. Han har utgitt 25 bøker som er oversatt til 21 språk, vært fast spaltist i VG og Aftenposten
og var blant de første i landet til å blogge, podkaste, kjøpe e-bøker og ta i bruk sosiale medier.

Siden 2005 har han mest fokusert på fremtidens muligheter og utfordringer, sett mot bakgrunn av
globale megatrender som befolkningsendring, klima og miljø og teknologiutvikling. Siden da har han holdt hundrevis av foredrag om dette temaet.